Lákadlami Chrenovských stánkov budú Lojzo a Cigánski diabli

22.08.2012 Nitra

Nitra 22. augusta (TASR) – Koncerty, vystúpenia folklórnych súborov a výrobky ľudových remeselníkov budú súčasťou pravidelného kultúrneho podujatia na nitrianskom sídlisku Chrenová. Chrenovské stánky sa aj tento rok budú konať súčasne s medzinárodnou výstavou Agrokomplex 2012 a Dožinkovými slávnosťami, teda v dňoch od 24. do 26. augusta.

„Výstavisko Agrokomplex na túto akciu zapožičalo priestor parkoviska neďaleko hlavnej vstupnej brány. Ťahákom piatkového programu bude koncert Cigánskych diablov. V sobotu 25. augusta sa potešia milovníci kapely Lojzo, ktorá zaradila Nitru do svojho koncertného turné po Slovensku pri príležitosti 30. výročia svojho vzniku,“ uviedla Ľudmila Synaková z Mestského úradu v Nitre.

Súčasťou podujatia bude tradičný jarmok ľudových remesiel, na ktorom môžu návštevníci obdivovať zručnosť remeselníkov a tí odvážnejší si môžu vyskúšať aj práskanie bičom.

Na Chrenovských stánkoch vystúpia aj folklórne súbory Seniorské srdce, Vlčovanka, Tradícia a detský súbor Kopaničiarik. V nedeľu podujatie Chrenovské stánky uzavrie nitrianska džezová skupina E.G.O. Group.
 

Vyberte región